2012. január 6., péntek

Escalion kutatás - Online bankkártyás fizetési mód bevezetése

Az új évben is folytatjuk sorozatunkat, ami a korábbi Escalion kutatás kérdéseit boncolgatja. Aktuális blogposztunk fókuszában az a kérdés áll, hogy vajon az egyes webshopok, akik jelenleg még nem rendelkeznek online bankkártyás fizetési megoldással, tervezik e bevezetni azt, és ha igen, mikor.

Kérdésünk így hangzott: Tervezi a jövőben online bankkártyás fizetési mód bevezetését?
Figyelemre méltó, hogy a megkérdezettek közül, a bankkártyás fizetési opcióval nem rendelkező kereskedők nagyon jelentős hányada, rövid időn belül szeretne ilyen lehetőséget is kínálni ügyfeleinek.

Ez a kérdés tehát megerősíti azt, amit egy korábbi blogposztunkban állítottunk. Adva van egy jelentős igény, kereslet, ami a kínálati oldal, vagyis a fizetési szolgáltatók számára komoly piaci rést jelent. A hazai érdekeltségű bankok is látványos fejlesztésekbe kezdtek ezen a területen, emellett megjelentek olyan szolgáltatók, mint például az Escalion, akik kifejezetten online fizetési megoldásokra specializálódnak, és a nyugati mintára, egyre erősebb alternatívaként színesítik a kínálatot.

Ha figyelmesen megnézzük, a válaszadóknak csak kevesebb, mint 18%-a nem tervezi az online bankkártyás fizetési implementálását. Akik tervezik, azoknak pedig nagy része egy éven belül szeretné megvalósítani a bevezetést.

Kíváncsian várjuk, hogy 2012-ben hogy alakul az online bankkártyás fizetés elterjedése a webshopokban, ha hihetünk a statisztikáknak, akkor látványos fejlődés elé nézhetünk ezen a téren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése