2011. július 15., péntek

Mi online fizetünk! - első blogbejegyzése



Sok szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt!


Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy a bankkártya használat érdekességeiről, előnyeiről írjunk. Tudod miért hasznos a bankkártya? Ugye biztonságos az online vásárlás? Mit tehetsz, ha úgy érzed, bankkártyás vásárlás közben megkárosítottak vagy valamit gyanúsnak találsz? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre szeretnénk Neked választ nyújtani, hogy Te is magabiztosan jelenthesd ki: „Mi online fizetünk!”



Hitel- vagy bankkártya?! CVC kód?! Ha eltévednél az online fizetés labirintusában, fordulj hozzánk és mi kivezetünk. Kérdezz tőlünk!

Első hasznos lecke: tudtad-e, hogy ha elveszíted a bankkártyádat, legfeljebb 45 000, - Ft-ig vállalod te a felelősséget, a többit a bank fizeti?

Ha a bankkártya elveszett vagy ellopták, azonnal jelezni kell a banknak és le kell tiltatni. Ezért célszerű, ha a kártyaszámot valahol feljegyezzük. A hatályos jogszabályok alapján a letiltás előtt legfeljebb 45 000,- Ft-ig keletkezik károd, letiltás után pedig egyáltalán nem, mert a banknak meg kell térítenie.
Ha azonban bizonyítható, hogy a kártyabirtokos szerződésszegő volt, vagy súlyos gondatlanságot követett el, akkor a teljes felelősséget viselnie kell.

Jogforrás: 232/2001. (XII. 10.) Korm. rendelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése